Egyszerű hasábburgonya hozzávalók:
burgonya
olaj
só
egyéb fűszer
esetleg sajt és ketchup
Egyszerű hasábburgonya elkészítése:
1 kg megmosott burgonyát hámozzunk meg, majd újból megmosva vágjuk kb. 1 cm széles hasábokra. Ezt a műveletet erre a célra szolgáló készüléken célszerű végezni.
A feldarabolt burgonyát bő, forró olajban, teljes lángon, időnként megkeverve, és fedő nélkül süssük világos pirosra.
Kevésbé jó fogazattal rendelkezők a félig megsült burgonyát takarják le, így nem lesz olyan kemény, ropogós. A hasábburgonya melegen jó.
Közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk, mert a sült burgonya a sótól hamar átgyengül. Hűtőszekrényben tároljuk.
A krumplis ételekhez tálalhatunk húst, salátát, de a hasábburgonya magában is nagyon finom.
0 hozzászólás