Egyszerű rizspuding hozzávalók:

nyers tej

4 tojás

200 g rizs

vanília

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál vaj

porcukor

Egyszerű rizspuding elkészítése:

Kiválogatjuk és többször átmossuk a rizset, és zománcozott edényben főni tesszük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi. Amikor felforr, leöntjük róla a vizet és felöntjük tejjel. Kis lángon háromnegyed óráig főzzük, csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral. Amikor fortyogni kezd, hozzáadjuk a többi cukrot és levesszük az edényt a tűzről.

Az edényt hideg vizes lábasba téve lehűtjük a rizset, majd a tojások sárgáját egyenként belekeverjük. Belereszeljük egy fél citrom héját és vaníliás cukorral ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét.

A kerek pudingformát kivajazzuk, és megszórjuk prézlivel az egész belső felületét, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben, közepes lángon háromnegyed óráig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.

Vastag szeletekre vágva, gyümölcssziruppal, vagy befőttel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc