Egyszerű rizspuding hozzávalók:
nyers tej
4 tojás
200 g rizs
vanília
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál vaj
porcukor
Egyszerű rizspuding elkészítése:
Kiválogatjuk és többször átmossuk a rizset, és zománcozott edényben főni tesszük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi. Amikor felforr, leöntjük róla a vizet és felöntjük tejjel. Kis lángon háromnegyed óráig főzzük, csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral. Amikor fortyogni kezd, hozzáadjuk a többi cukrot és levesszük az edényt a tűzről.
Az edényt hideg vizes lábasba téve lehűtjük a rizset, majd a tojások sárgáját egyenként belekeverjük. Belereszeljük egy fél citrom héját és vaníliás cukorral ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A kerek pudingformát kivajazzuk, és megszórjuk prézlivel az egész belső felületét, majd beleöntjük a rizses keveréket. Előmelegített sütőben, közepes lángon háromnegyed óráig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
Vastag szeletekre vágva, gyümölcssziruppal, vagy befőttel tálaljuk.
0 hozzászólás