Egyszerű túrós bukta hozzávalók:

Tészta

400 g liszt

2 tojás

3 evőkanál margarin

egy pohár tej

50 g élesztő

2 evőkanál cukor

egy kevés só

Töltelék

250 g édes tehéntúró

3 evőkanál cukor

2 tojás

reszelt citromhéj

Egyszerű túrós bukta elkészítése:

Készíts kovászt a langyos tejből, cukorból és élesztőből, majd adj hozzá lisztet, amíg egy tejföl állagú keveréket kapsz. Szórd meg liszttel és tedd melegre, hogy nőjön.

Keverd össze a többi hozzávalót (a margarinon kívül) a kovásszal és gyúrd, amíg a tészta elválik a táltól. Most add hozzá az olvasztott margarint (vagy olajat), gyúrd tovább és hagyd megint egy kicsit kelni. Közben készítsd el a tölteléket: törd össze a túrót egy villával, keverd bele a búzadarát, cukrot, citromhéjat, tojássárgákat és a habbá vert fehérjéket.

Nyújts lapot a megnőtt tésztából (kb. 0,5 cm) és vágd fel négyzetekbe. Tegyél tölteléket a közepükbe, és egyesítsd középen a sarkokat. Helyezd a túrós buktákat egy olajjal kikent tepsibe és hagyd melegen, hogy nőjenek. Kend meg őket felvert tojással és süsd meg alacsony hőfokon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc