Éjszaka sült fűszeres malacpecsenye hozzávalók:

10 személyre

3 kg kicsontozott bőrös malaccomb

10 gerezd fokhagyma

7-8 dkg köménymag

2,5 evőkanál só

1 kiskanál frissen őrölt fekete bors

2 kicsi chilipaprika

4-5 evőkanál olaj

4 citrom vagy lime

Éjszaka sült fűszeres malacpecsenye elkészítése:

Lefekvés előtt úgy 1 órával a malachús bőrét keresztben is, hosszában is kisujjnyi távolságban, kb. fél cm mélyen bevagdossuk.

A megtisztított fokhagymagerezdeket, a köménymagot, a sót, a borsot, a kimagozott chilipaprikát mozsárban pépesre törjük.

Alaposan bedörzsöljük vele a sertés bőrét, hogy a vágatokba is bőven jusson belőle.

Bőrös oldalával felfelé kiolajozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal kb. 220C°-on 35-40 perc alatt elősütjük, megpirítjuk.

Ezután megfordítjuk, így a húsos oldala kerül felülre, amit 2 citrom levével és evőkanál olajjal is meglocsolunk.

A sütés hőfokát alaposan csökkentjük, kis lángnál kb. 120C°-on sütjük tovább alufóliával letakarva.

 

Ha még megnézzük az éjszakai filmet, vagy netán felkelünk, hogy igyunk egy pohár vizet, a pecsenyét megfordítjuk, egy kevés citromlével és olajjal meglocsoljuk.

Reggel, ha felébredünk (persze, kivételesen ne aludjunk délután 4-ig), ,,illatoljuk meg” a malacpecsenyét, esetleg forgassuk meg és locsoljuk meg citromlével és olajjal.

Igazából éjjel már vajpuhára sült, így akár reggelire is megkóstolhatjuk, a tepsiben összegyűlt fűszeres citromos szaftjával meglocsolva.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc