Éjszaka sült fűszeres malacpecsenye hozzávalók:
10 személyre
3 kg kicsontozott bőrös malaccomb
10 gerezd fokhagyma
7-8 dkg köménymag
2,5 evőkanál só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
2 kicsi chilipaprika
4-5 evőkanál olaj
4 citrom vagy lime
Éjszaka sült fűszeres malacpecsenye elkészítése:
Lefekvés előtt úgy 1 órával a malachús bőrét keresztben is, hosszában is kisujjnyi távolságban, kb. fél cm mélyen bevagdossuk.
A megtisztított fokhagymagerezdeket, a köménymagot, a sót, a borsot, a kimagozott chilipaprikát mozsárban pépesre törjük.
Alaposan bedörzsöljük vele a sertés bőrét, hogy a vágatokba is bőven jusson belőle.
Bőrös oldalával felfelé kiolajozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal kb. 220C°-on 35-40 perc alatt elősütjük, megpirítjuk.
Ezután megfordítjuk, így a húsos oldala kerül felülre, amit 2 citrom levével és evőkanál olajjal is meglocsolunk.
A sütés hőfokát alaposan csökkentjük, kis lángnál kb. 120C°-on sütjük tovább alufóliával letakarva.
Ha még megnézzük az éjszakai filmet, vagy netán felkelünk, hogy igyunk egy pohár vizet, a pecsenyét megfordítjuk, egy kevés citromlével és olajjal meglocsoljuk.
Reggel, ha felébredünk (persze, kivételesen ne aludjunk délután 4-ig), ,,illatoljuk meg” a malacpecsenyét, esetleg forgassuk meg és locsoljuk meg citromlével és olajjal.
Igazából éjjel már vajpuhára sült, így akár reggelire is megkóstolhatjuk, a tepsiben összegyűlt fűszeres citromos szaftjával meglocsolva.
0 hozzászólás