Előétel túróval és babkrémmel hozzávalók:
250 gr szemes bab
100 ml olaj
1 gerezd fokhagyma
1 kanál citromlé
só
½ kanál édes pirospaprika
friss menta
pirított kenyér szeletek
túrókrém
Előétel túróval és babkrémmel elkészítése:
Megfőzzük a babot, majd lecsorgatjuk és összetörjük.
Az így nyert pürét jól elkavarjuk, folyamatosan hozzáadva az olajat.
Amikor kissé kifehéredik és krémessé válik, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott mentát és a pirospaprikát – ez szép rózsaszín színt ad neki.
A pirított kenyér szeleteket megkenjük a túrókrémmel, majd rákenjük a babkrémet.
Zöldhagymakarikák jól illenének díszítésnek és egy plusz ízt adnának neki.
A receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás