Előétel túróval és babkrémmel hozzávalók:

250 gr szemes bab

100 ml olaj

1 gerezd fokhagyma

1 kanál citromlé

½ kanál édes pirospaprika

friss menta

pirított kenyér szeletek

túrókrém

Előétel túróval és babkrémmel elkészítése:

Megfőzzük a babot, majd lecsorgatjuk és összetörjük.

Az így nyert pürét jól elkavarjuk, folyamatosan hozzáadva az olajat.

Amikor kissé kifehéredik és krémessé válik, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott mentát és a pirospaprikát – ez szép rózsaszín színt ad neki.

A pirított kenyér szeleteket megkenjük a túrókrémmel, majd rákenjük a babkrémet.

Zöldhagymakarikák jól illenének díszítésnek és egy plusz ízt adnának neki.

 

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc