Elszászi almatorta hozzávalók:
sütőpor – 1/2 csomag
túró – 75 gramm
tojás – 3 db
citromlé – 2 evőkanál
olaj – 3 evőkanál
só – 1 csipet
cukor – 100 gramm
liszt – 150 gramm
vaníliás cukor – 1 teáskanál
tejszín – 1,25 dl
porcukor – 1 evőkanál
alma (kisméretű) – 900 gramm
Elszászi almatorta elkészítése:
A sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaniliás cukrot. Ezt követően beletesszük a túrót, a tejet, az olajat. Jól összedolgozzuk és fóliába téve 30 percig hűtőbe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk. Hosszába bemetszéseket végzünk és citromlével meglocsoljuk.
A tésztánkat kivesszük a hűtőből. Késfoknyi vékonyra kinyújtjuk és kb. egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk vele. A kiálló széleket levágjuk. A citromlével lelocsolt almákkal kirakjuk a kibélelt tortaformát. 200 fokon előmelegített sütőbe 10 percre betesszük.
Közben a cukrot, a tojást és a tejszínt összekeverjük. Ráöntjük az almaszeletekre és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
0 hozzászólás