Elzászi sertésborda hozzávalók:

8 szelet kicsontozott sertésborda

kevés olaj

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál liszt

10 dkg füstölt szalonna

1 kg savanyú káposzta

Elzászi sertésborda elkészítése:

A hússzeleteket kiverjük, besózzuk, majd mindkét oldalukat nagy lángon pirosra sütjük. A húst kiszedjük, félretesszük.

A hús zsiradékába tesszük a lisztet, a tört fokhagymagerezdet, a paradicsomot és kevés vizet hozzáadva felforraljuk.

A kiszedett hússzeleteket tűzálló tál aljára fektetjük, ráterítjük a vékonyra szelt szalonnát, betakarjuk a káposztával, majd a paradicsomos mártással leöntjük.

Lefedve addig pároljuk, míg az egész jól megpuhul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc