Endívia tekercs hozzávalók:
10 endívia
10 szelet Prágai sonka
50 g reszelt schvaitzer (Emmenthali) sajt
Öntet
2 kanál vaj
2 kanál liszt
3 csésze tej
150 g reszelt schvaitzer (Emmenthali) sajt
só, bors
szerecsendió
natúr endívia
egy citrom leve
négy kanál olaj
egy kanál só
Endívia tekercs elkészítése:
Készítsd el a Mornay öntetet. Ez egy bechamel mártáshoz hasonló szósz, amibe ha készen van reszelt sajt is kerül: olvasztott vaj, liszt, tej, amíg tejfölsűrűségű lesz, 150 g reszelt sajt.
Az endíviákat tekerd egy szelet sonkába, a tekercseket pedig helyezd jénai tálba. Öntsd rá a Mornay öntetet, reszeld rá a maradék sajtot és forró sütőben süsd pirosra.
Az endíviát két lében kell áztatni, mint a babot: öntsd sótlan forrásban lévő vízbe és hagyd 10 percet főni. Jól szűrd le, majd ismét tedd forró vízbe, amibe előzőleg már belekerült a só, a citromlé és az olaj. Fedő alatt főzd 30 percet.
Ha kész, szűrd le és hagyd lecsorogni.
0 hozzászólás