Eper dzsem hozzávalók:

1 kg eper

1 kg cukor

egy fél citrom leve

Eper dzsem elkészítése:

Az epreket megmossuk, a szárait eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a cukrot. A tálat egy éjszakára a hűtőszekrényben tartjuk.

Másnap az epreket főni tesszük a levével együtt amit eresztett. Lassú fokon főzzük és néha néha leszedjük a habot ami összegyűlt.

Szükségünk van 3 üvegre, amit mosószerrel jól megmosunk és jól leöblítjük majd forró vízben megáztatjuk, hogy sterilizáljuk. Ugyanígy járunk el a fedelekkel is. Miután kivettük a vízből, fejjel lefelé tesszük őket egy tiszta törölközőre azért, hogy jól lecsorogjanak.

Miután az eperdzsem megfőtt és a felére csökkent, hozzáadjuk a citromlevet és megállítjuk a tüzet.

Egy kis dzsemet kiveszünk egy tányérra és ha összeáll akkor azt jelenti, hogy kész van.

A forró dzsemet az üvegekbe tesszük amit egy inox tálcára helyezünk azért, hogy ne törjenek össze.

Azonnal rátesszük a fedeleket, majd egy vastagabb törölközőbe tekerjük, amíg kihűl. Így az üvegekben vákum keletkezik és amikor kinyitjuk, kiadja azt a kattanós hangot. Ha így van elkészítve, a dzsemet akár 2 évig is tárolhatjuk.

Egy kis tanács:

Ha váratlanul látogatóba kell menj és nincs mit vigyél… vágj egy kis anyagdarabot, helyezd az üveg fedelére és kösd át egy masnival. Tökéletes ajándék lesz!

Az eperdzsem receptet Pica javasolta.

Eper dzsem egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc