Eper likőr hozzávalók:

3 kg eper

1 kg cukor

1 l alkohol

2 l vodka

vaníliás cukor

Eper likőr elkészítése:

2 kg gyümölcsöt megtisztítunk és többször hideg vízben lemossuk. Ezután egy üveg demizsonba tesszük és a cukor felével ellepjük.

A maradék gyümölcsöt megmossuk és összetörjük, a többi egész gyümölcsre öntjük és rátesszük a cukor másik felét.

A keveréket meleg helyen tíz napig tároljuk, közben közben megrázogatjuk, hogy az eperlé egyenletesen ellepje.

A tíz nap után hozzáöntjük az alkohol és vodka keveréket, majd a vaníliás cukrot. A demizson tetején a parafadugót, amivel eddig is betömtük a demizsont, két réteg celofánnal lekötjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc