Eper pezsgővel és tejszínnel hozzávalók:

1 kg eper

½ csésze cukor

450 g tejszín

6 evőkanál pezsgő

1 tasak vaníliacukor

csokoládéöntet

Eper pezsgővel és tejszínnel elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és a nagyobb szemeket kettőbe vágjuk. Egy edénybe tesszük és megszórjuk cukorral és vaníliacukorral. Egy félórát állni hagyjuk, hogy a cukor feloldódjon, és eperlevet eresszen.

Ezután az epret kelyhekbe tesszük, és minden desszertkehelybe egy evőkanál pezsgőt öntünk.

Tálaláskor tejszínnel díszítjük, és csokoládéöntetet töltünk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc