Eper-rebarbara dzsem hozzávalók:
1 kg eper
1 kg rebarbara
1,25 kg cukor
1 citrom leve
1 mokkáskanál szalicil (ez el is maradhat)
Eper-rebarbara dzsem elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a nagyobb szemeket felaprítjuk.
A leöblített, leszálkázott rebarbarát körömnyi darabokra vágjuk, és az eperbe keverjük.
A cukrot és a citromlevet beleforgatjuk, majd letakarva egy éjszakán ét hagyjuk.
Másnap a levét leöntjük (ezt vízzel hígítva hűsítőnek kínálhatjuk), és a cukros gyümölcsöt egy ép zománcú lábasban a tűzre tesszük.
Állandó kevergetés meleltt addig főzzük, amíg besűrűsödik, és kistényérra cseppentve gyorsan (1-2 perc alatt) megkocsonyásodik.
Azután a eperdzsemet kisebb, tisztára mosott üvegekbe merjük, az üvegeket lezárjuk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás