Eper-rebarbara dzsem hozzávalók:

1 kg eper

1 kg rebarbara

1,25 kg cukor

1 citrom leve

1 mokkáskanál szalicil (ez el is maradhat)

Eper-rebarbara dzsem elkészítése:

Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a nagyobb szemeket felaprítjuk.

A leöblített, leszálkázott rebarbarát körömnyi darabokra vágjuk, és az eperbe keverjük.

A cukrot és a citromlevet beleforgatjuk, majd letakarva egy éjszakán ét hagyjuk.

Másnap a levét leöntjük (ezt vízzel hígítva hűsítőnek kínálhatjuk), és a cukros gyümölcsöt egy ép zománcú lábasban a tűzre tesszük.

Állandó kevergetés meleltt addig főzzük, amíg besűrűsödik, és kistényérra cseppentve gyorsan (1-2 perc alatt) megkocsonyásodik.

Azután a eperdzsemet kisebb, tisztára mosott üvegekbe merjük, az üvegeket lezárjuk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc