Eperdzsemes palacsinta fügével és juharsziruppal hozzávalók:
16 dkg liszt
2 tojás
1 dkg cukor
3 dl olaj
só
kevés szódavízx
füge – adagonként 3-4 szem
1 karika citrom
1 kávéskanál méz
1 dl fehérbor
juharszirup
Eperdzsemes palacsinta fügével és juharsziruppal elkészítése:
A tojást, tejet, sót és cukrot elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Simának kell lennie. Ha sűrű szódavízzel hígítunk rajta.
Kiolajozott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk (10 db).
Jó minőségű eperdzsemet melegítünk és ezzel megkenjük a palacsintákat és háromszög alakúra hajtjuk.
Aszalt fügét kevés vízben, fehérborban, citromkarikával puhára főzünk, s a végén kevés mézzel ízesítjük.
Tálaláskor a megkent palacsintákat tálra tesszük, a mézes fügéket rá, s az egészet meglocsoljuk juharsziruppal.
0 hozzászólás