Eperdzsemes palacsinta fügével és juharsziruppal hozzávalók:

16 dkg liszt

2 tojás

1 dkg cukor

3 dl olaj

kevés szódavízx

füge – adagonként 3-4 szem

1 karika citrom

1 kávéskanál méz

1 dl fehérbor

juharszirup

Eperdzsemes palacsinta fügével és juharsziruppal elkészítése:

A tojást, tejet, sót és cukrot elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Simának kell lennie. Ha sűrű szódavízzel hígítunk rajta.

Kiolajozott palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk (10 db).

Jó minőségű eperdzsemet melegítünk és ezzel megkenjük a palacsintákat és háromszög alakúra hajtjuk.

Aszalt fügét kevés vízben, fehérborban, citromkarikával puhára főzünk, s a végén kevés mézzel ízesítjük.

Tálaláskor a megkent palacsintákat tálra tesszük, a mézes fügéket rá, s az egészet meglocsoljuk juharsziruppal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc