Eperjesi pecsenye hozzávalók:
4 nagy szelet sertéscomb
4 db főtt tojás
20 dkg marinált paradicsompaprika
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
őrölt bors
só
Eperjesi pecsenye elkészítése:
A hússzeleteket vékonyra verjük, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával meghintjük, és egy-egy olajjal megkent (dupla) alufóliára fektetjük.
Minden hússzelet közepére egy főtt tojást ültetünk, körülrakjuk marinált paradicsompaprika-szeletekkel és körbecsavarjuk egy hajszálvékony füstölt szalonnaszelettel.
A hússzeletet ráborítjuk minden irányból úgy, hogy egy gömbformát kapjunk, és bebugyoláljuk az alufóliába.
Faszénparázsba süllyesztve puhára pároljuk, majd kiszedjük, a fóliát keresztirányban behasítjuk, és a rostélyon megpirítjuk.
0 hozzászólás