Eperjesi pecsenye hozzávalók:

4 nagy szelet sertéscomb

4 db főtt tojás

20 dkg marinált paradicsompaprika

2 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

15 dkg füstölt szalonna

őrölt bors

Eperjesi pecsenye elkészítése:

A hússzeleteket vékonyra verjük, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával meghintjük, és egy-egy olajjal megkent (dupla) alufóliára fektetjük.

Minden hússzelet közepére egy főtt tojást ültetünk, körülrakjuk marinált paradicsompaprika-szeletekkel és körbecsavarjuk egy hajszálvékony füstölt szalonnaszelettel.

A hússzeletet ráborítjuk minden irányból úgy, hogy egy gömbformát kapjunk, és bebugyoláljuk az alufóliába.

Faszénparázsba süllyesztve puhára pároljuk, majd kiszedjük, a fóliát keresztirányban behasítjuk, és a rostélyon megpirítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc