Eperpuding igazi gyümölcsből hozzávalók:

700 g érett eper

100 g búzadara

300 ml tej

130 g cukor

4 tojás

30 g liszt

15 g vaj

1 tasak vaníliás cukor

Eperpuding igazi gyümölcsből elkészítése:

A megmosott és megtisztított epreket préseld át egy szitán, vagy zúzd össze villával, majd a cukorral együtt 15 percig főzd, amíg sűrű nem lesz.

Forrald fel külön a búzadarát tejben, hagyd kihűlni, majd keverd össze a liszttel, az eperkrémmel és a habbá vert tojásfehérjékkel. Kivajazott formába tedd bele, majd vízfürdőben, sütőbe kell helyezni.

Közepes hőfokon 45 perc alatt elkészül. Miután kivetted a sütőből, hagyd a formában egy kis ideig, amíg meghűl, majd borítsd ki a pudingot egy tányérra.

Vaníliás cukorral meghintve tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc