Eperpuding igazi gyümölcsből hozzávalók:
700 g érett eper
100 g búzadara
300 ml tej
130 g cukor
4 tojás
30 g liszt
15 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
Eperpuding igazi gyümölcsből elkészítése:
A megmosott és megtisztított epreket préseld át egy szitán, vagy zúzd össze villával, majd a cukorral együtt 15 percig főzd, amíg sűrű nem lesz.
Forrald fel külön a búzadarát tejben, hagyd kihűlni, majd keverd össze a liszttel, az eperkrémmel és a habbá vert tojásfehérjékkel. Kivajazott formába tedd bele, majd vízfürdőben, sütőbe kell helyezni.
Közepes hőfokon 45 perc alatt elkészül. Miután kivetted a sütőből, hagyd a formában egy kis ideig, amíg meghűl, majd borítsd ki a pudingot egy tányérra.
Vaníliás cukorral meghintve tálald.
0 hozzászólás