Eperszósz tojásfehérje galuskákkal hozzávalók:

500 g eper

5 tojásfehérje

150 g porcukor

150 g kristálycukor

1 citrom leve

1 mentalevél

Eperszósz tojásfehérje galuskákkal elkészítése:

A tojásfehérjéket a porcukorral verd fel kemény habbá (a porcukrot lassan adagold a fehérjékhez).

Egy edényben tegyél fel vizet főni. Amikor forr, formálj – 2 kanál segítségével – fehérje galuskákat és hagyd 4 percig főni őket a vízben, a főzés félidejénél megfordítva a őket.

Papírtörlőn hagyd lecsorogni őket. Az epret mosd meg folyóvízben, csorgasd le és távolítsd el a szárakat, ezután mixereld el a citrom levével és a kristálycukorral.

Az eperszószt öntsd egy tálba és tedd a hűtőbe.

Tálalás előtt helyezd a tojásfehérje galuskákat a szószra és díszítsd mentalevéllel.

A receptet amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc