Eperszósz tojásfehérje galuskákkal hozzávalók:
500 g eper
5 tojásfehérje
150 g porcukor
150 g kristálycukor
1 citrom leve
1 mentalevél
Eperszósz tojásfehérje galuskákkal elkészítése:
A tojásfehérjéket a porcukorral verd fel kemény habbá (a porcukrot lassan adagold a fehérjékhez).
Egy edényben tegyél fel vizet főni. Amikor forr, formálj – 2 kanál segítségével – fehérje galuskákat és hagyd 4 percig főni őket a vízben, a főzés félidejénél megfordítva a őket.
Papírtörlőn hagyd lecsorogni őket. Az epret mosd meg folyóvízben, csorgasd le és távolítsd el a szárakat, ezután mixereld el a citrom levével és a kristálycukorral.
Az eperszószt öntsd egy tálba és tedd a hűtőbe.
Tálalás előtt helyezd a tojásfehérje galuskákat a szószra és díszítsd mentalevéllel.
A receptet amalia aa ajánlotta.
0 hozzászólás