Epres Charlotte torta hozzávalók:

350 g babapiskóta

300 g eper

2,5 dl tejszín

30 g zselatin

60 g cukor

1 dl eper- vagy málnaszörp

Epres Charlotte torta elkészítése:

Babapiskótával béleljünk ki egy előzőleg kivajazott charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).

Áztassuk be a zselatint langyos vízbe, adjuk hozzá az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad.

A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal távolítsuk el. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret, de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a torta „lapot” tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc