Epres csokitorta hozzávalók:

Lap

1 tojás

1 csésze cukor

½ csésze olaj

1 csésze tej

2 csésze liszt

1 evőkanál szódabikrabóna

3 evőkanál lekvár

3 evőkanál kakaó

Töltelék

450 g eper

550 ml tejszín

1 tasak vaníliacukor

400 g csoki

Epres csokitorta elkészítése:

A csokitortához a tojást felverjük cukorral, olajjal, tejjel és lekvárral. Jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, lisztet és kakaót. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett kerek formába öntjük. 175 fokos sütőbe tesszük 35 percre. Mikor a lap kész, hagyjuk hülni, majd három egyenlő részre vágjuk. Egy tálba 400 ml tejszínt felverünk vaníliacukorral. Kb 10 percig verjük, amíg a hab megkeményszik.

Egy másik tálba 150 ml tejszínt felverünk külön. A csokit gőzfürdőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 150 ml tejszínhabot. Egy kanállal összekavarjuk. Az egyik lapot megkenjük egy réteg csokival, amit összekavartunk tejszínhabbal. Erre rátesszük a második lapot és a 400 g tejszínhab felét rákenjük. A tejszínhabra rátesszük a megmosott epret, majd rátesszük a harmadik lapot. A dekorációhoz megtartunk néhány epret. A tortát bevonjuk olvasztott csokival és eperrel díszitjük. Éjszakára betesszük hűtőbe.

Az epres csokitorta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc