Epres-joghurt muffin hozzávalók:

20 dkg eper

1 citrom leve

13 dkg cukor

12 dkg vaj

2 tojás

1,5 dl eperjoghurt

½ dl tej

25 dkg liszt

½ csomag sütőpor

cukor

Epres-joghurt muffin elkészítése:

Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral.

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük.

A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát.

Végül vigyázva belekeverjük az epret.

A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük.

Porcukorral meghintjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc