Epres-pisztáciás süti hozzávalók:

Lap és dekor

250 g eper

100 g pisztácia

200 g vaj

120 g liszt

200 g porcukor

4 tojás

1 kiskanál vanília aroma

Krém

1 tojás

150 ml tej

40 g porcukor

1 kiskanál liszt

2 evőkanál narancs aroma

150 ml tejszín

Epres-pisztáciás süti elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt. Megpucoljuk a pisztáciát és ledaráljuk. Az őrölt pisztáciát összekavarjuk a cukor adag felével. A vajat és a maradék cukrot jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, végül hozzákavarjuk a pisztáciás keveréket. 45 percre betesszük a sütőbe, s mikor megsült, hagyjuk kihűlni.

Krém:kicsi tüzön a tojássárgáját kikavarjuk cukorral és liszttel, hozzáadjuk a felfőzött tejet és folyamatosan kavargatjuk. Azután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancs aromát, megkavarjuk és hagyjuk kihűlni. Külön tálban felverjük a tejszínt, majd hozzákavarjuk a krémhez. A lapból karikákat vágunk egy csésze segítségével. Mindegyik karikára teszünk egy adag krémet, a tetejét pedig eperrel díszitjük. A süteményt tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

 

A epres-pisztáciás süti receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc