Epres-pisztáciás süti hozzávalók:
Lap és dekor
250 g eper
100 g pisztácia
200 g vaj
120 g liszt
200 g porcukor
4 tojás
1 kiskanál vanília aroma
Krém
1 tojás
150 ml tej
40 g porcukor
1 kiskanál liszt
2 evőkanál narancs aroma
150 ml tejszín
Epres-pisztáciás süti elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt. Megpucoljuk a pisztáciát és ledaráljuk. Az őrölt pisztáciát összekavarjuk a cukor adag felével. A vajat és a maradék cukrot jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet, végül hozzákavarjuk a pisztáciás keveréket. 45 percre betesszük a sütőbe, s mikor megsült, hagyjuk kihűlni.
Krém:kicsi tüzön a tojássárgáját kikavarjuk cukorral és liszttel, hozzáadjuk a felfőzött tejet és folyamatosan kavargatjuk. Azután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancs aromát, megkavarjuk és hagyjuk kihűlni. Külön tálban felverjük a tejszínt, majd hozzákavarjuk a krémhez. A lapból karikákat vágunk egy csésze segítségével. Mindegyik karikára teszünk egy adag krémet, a tetejét pedig eperrel díszitjük. A süteményt tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
A epres-pisztáciás süti receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás