Epres puding hozzávalók:
100 g vaj
300 g eper
fél csésze cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 tojás
5 evőkanál tej
3 evőkanál tejszín
2 evőkanál gyümölcslikőr
3 evőkanál gyümölcsös zselé
Epres puding elkészítése:
Válasszuk szét a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojássárgákat keverjük össze cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Újból keverjük össze. A tejjel együtt tegyük egy edénybe, és vízfürdőbe helyezve hagyjuk, hogy sűrűsödjön, anélkül hogy főni kezdene.
Miután kihűlt, öntsük bele a gyümölcslikőrt. A tojásfehérjékből verjünk habot, és keverjük bele a zsemlemorzsát és a tejszínt. Mossuk meg és pucoljuk meg az epreket.
Vágjuk fel kisebb darabokra. Keverjük össze az epreket, a habot és a tojássárgás krémet. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsük bele a pudingot. Kis hőfokon kell megsütni.
Gyümölcsös zselével, hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás