Epres puding hozzávalók:

100 g vaj

300 g eper

fél csésze cukor

2 evőkanál zsemlemorzsa

5 tojás

5 evőkanál tej

3 evőkanál tejszín

2 evőkanál gyümölcslikőr

3 evőkanál gyümölcsös zselé

Epres puding elkészítése:

Válasszuk szét a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojássárgákat keverjük össze cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Újból keverjük össze. A tejjel együtt tegyük egy edénybe, és vízfürdőbe helyezve hagyjuk, hogy sűrűsödjön, anélkül hogy főni kezdene.

Miután kihűlt, öntsük bele a  gyümölcslikőrt. A tojásfehérjékből verjünk habot, és keverjük bele a zsemlemorzsát és a tejszínt. Mossuk meg és pucoljuk meg az epreket.

Vágjuk fel kisebb darabokra. Keverjük össze az epreket, a habot és a tojássárgás krémet. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsük bele a pudingot. Kis hőfokon kell megsütni.

Gyümölcsös zselével, hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc