Epres sütitornyocskák hozzávalók:

Tészta

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
2 teáskanál sütőpor
vanília aroma
1 csipet só

Krém

1 zacskó eper puding
350 ml tej 5 evőkanál cukorral édesítve
75 g vaj vagy margarin

Csokikrém

100 g étcsokoládé
2 evőkanál folyékony tejszín

Díszítés

10 nagy és friss eper
1 csomag vaníliás cukor
egy kis habbá vert tojásfehérje
néhány csokoládé szelet

Epres sütitornyocskák elkészítése:

Verd habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval. Tegyél félre egy teáskanállal, mert szükség lesz rá az eprek bekenéséhez. A többihez add hozzá a cukrot, vanília aromát, az olajjal elkevert tojássárgákat és a sütőporral összekevert lisztet.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, öntsd bele a tésztát, és közepes hőfokon süsd 20 percig. Vedd ki, és hagyd hűlni. Egy pohár segítségével formázz belőle 5-6 cm átmérőjű karikákat.

Készítsd el a pudingot, hozzáadva a meleg és cukros tejet a pudingporhoz. Állandóan kavargasd, és alacsony lángon főzd, amíg sűrű nem lesz. Hagy 10 percig hűlni, majd add hozzá lassanként a vajat, és hagyd teljesen kihűlni.

A reszelt étcsokoládét olvaszd meg 2 evőkanál tejszínben, alacsony lángon. Kend be a karikákat a meleg csokoládéval, majd helyezd hűtőbe, hogy keményedjen meg.

A karikák felére tegyél pudingot. A karikák másik felével fedd le a pudingos karikákat.

Mindegyik tornyocskát díszítsd pár szelet csokoládéval és tojásfehérjével bekent, majd vaníliás cukorban megforgatott, félbevágott eperrel.

Hidegen szolgáld fel.

Az epres sütitornyocskák receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc