Epres túrótorta hozzávalók:

150 g keksz

150 g dió

150-200 g vaj

500 g tehéntúró

550 ml folyékony tejszín (350 ml a tésztához, 200 ml a mázhoz)

4 db tojás

150 g cukor

2 teáskanál porcukor

1 kis üveg vanília

1 tábla keserű csokoládé

2 evőkanál lekvár (pl. szeder)

reszelt citromhéj

400-500 g friss eper

Epres túrótorta elkészítése:

A diót és a kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és jól elvegyítjük.

Egy szétszedhető tortaformába sütőpapírt teszünk, és egyenletesen beletesszük a kekszkeveréket.

A tehéntúrót a tojásokkal, a cukorral, 250 ml tejszínnel, vaníliával és a reszelt citromhéjjal vékony krémmé verjük, majd beleöntjük a tortaformába.

Vízfürdőben (vagy bain-marie edényben) megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadunk 100 ml tejszínt és egy evőkanál cukrot, s jól elkeverjük. Az így kapott masszát ráöntjük a tehéntúró keverékre, és egyenletesen szétosztjuk.

Ezután a tortát előmelegített sütőben, 170°C fokon 40-60 percig sütjük.

Miután megsült, egy éles kés segítségével kivesszük a formából.

Ezután egy réteg lekvárt teszünk a tortára.

A megmaradt 200 ml tejszínt a porcukorral együtt felverjük és kanállal felkenjük a torta szélére. Középre eperszemek kerülnek, néhány szemen rajtamaradhat a szár is a színhatás kedvéért.

 

Az epres túrótorta receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc