Erbazzone, spenótos-tojásos húsvéti torta hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt
70 g zsír
fél teáskanál só
körülbelül 100 ml hideg víz (lassanként hozzáöntve)
Töltelék:
1 kg spenót (fagyasztott is jó)
100 g vaj
100 g parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
5 kis tojás
só , bors
metélőhagyma
szerecsendió
Erbazzone, spenótos-tojásos húsvéti torta elkészítése:
Készítsd el a tésztát egy tálban (rugalmas kell legyen), de nem kell sokat gyúrni. Tedd hűtőbe 30 percre. Közben készítsd el a tölteléket. Tedd serpenyőbe a spenótot, 1 pohár vizet, sót és fokhagymát, majd fedd le. Alacsony lángon főzd fel és időnként kavargasd meg.
Szűrd le, majd vágd fel nem túl apróra.
Olvassz meg vajat a serpenyőben, és tedd vissza bele a spenótot.
Tedd át egy edénybe, és szórd meg parmezánnal (3 kanállal tegyél félre). Keverd jól össze. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és 1-2 evőkanál metélőhagymával. Hagyd kihűlni a tölteléket.
Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra, kenj ki zsírral egy tepsit, és válaszd ketté a tésztát (1/3 és 2/3 arányban).
Nyújtsd ki vékonyra az alsó lapot a nagyobbikból. Helyezd a tepsibe úgy, hogy a tepsi szélein 3 cm magasan emelkedjenek meg.
Szúrkáld meg villával. Tedd rá a spenótos tölteléket, simítsd el, és alakíts ki 5 fészket. Mindegyikbe törj egy tojást, majd szórd meg a maradék parmezánnal.
Fedd le a kisebbik tésztából nyújtott lappal. Zárd le a széleit, locsold meg vízzel, szórd meg durva sóval, és tedd sütőbe kb. 40 percet.
A tojásos-spenótos húsvéti torta receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás