Erdélyi burgonya hozzávalók:

½ kg burgonya

1 póréhagyma

1 hagyma

só, bors

1 ½ csésze tej

100 g szalonna

petrezselyemzöld

kakukkfű

Erdélyi burgonya elkészítése:

A hagymát és a póréhagyma fehér részét vágd vékony szeletekre.

A szalonnát vágd kis kockákra és tedd őket együtt egy serpenyőben lassú tűzre. Kevergesd, amíg kicsit megpirulnak.

Add hozzá a nyers, vékony szeletekre vágott burgonyát, sót, borsot, kakukkfüvet, másfél csésze tejet és egy fél csésze vizet.

Tedd a serpenyőt sütőbe, hogy főjön és párologjon.

Tálald petrezselyemzölddel megszórva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc