Erdélyi diós borzas hozzávalók:

6 db tojásfehérje

1 db margarin

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

15 dkg cukor

2 kanál savanyú lekvár

15 dkg dióbél

1 citrom

Erdélyi diós borzas elkészítése:

Ezt a sütit akkor érdemes elkészíteni, ha valamiért sok fehérje maradt.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzákeverem a cukrot, a diót, a lekvárt, és egy citrom reszelt héját, majd a levét is.

A tésztát alaposan összegyúrom, jó keményre. Ez a liszt, margarin, sütőpor keveréke.

A felét tepsibe reszelem, ráöntöm a habot, majd a tészta másik felét is ráreszelem.

Ettől lesz a süti borzas.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc