Erdélyi padlizsánkrém hozzávalók:

1 kg padlizsán (kb. 5 darab)

kb. 1 dl majonéz

kicsi fej vöröshagyma

ízlés szerint só, esetleg mustár

Erdélyi padlizsánkrém elkészítése:

A padlizsánokat héjával együtt sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk (vagy a belüket kikaparjuk), és egy villa segítségével alaposan összetörjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hagymát nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz. A majonézzel együtt jó alaposan összedolgozzuk, vagy turmixgépben kikeverjük.

2-3 gerezd fokhagyma vagy egy kis mustár még intenzívebb ízd kölcsönöz a padlizsánkrémnek!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc