Erdélyi rakott káposzta hozzávalók:

6 személyre:

50 dkg darált disznóhús

10 dkg füstölt kolbász

10 dkg húsos füstölt szalonna

80 dkg savanyú káposzta

15 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

zsiradék

pirospaprika

só, bors

Erdélyi rakott káposzta elkészítése:

Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsd 10-12 percig.

A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsd együtt egy-két percig.

A rizst párold félig puhára, s csorgasd le.

Egy zsiradékkal kikent tűzálló tál aljába teríts el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A

tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral, s középmeleg sütőben párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc