Erdélyi salátaleves hozzávalók:
4-5 szép fej saláta
4-5 gerezd fokhagyma
1 szelet füstölt szalonna
2-3 evőkanál ecet
1½ forralt édes tej
2 tojás
3-4 evőkanál tejföl
1 köteg zöldkapor
Erdélyi salátaleves elkészítése:
A salátát jól megmossuk, és 5-10 percig főzzük.
Egy szűrővel kiszedjük és lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ez idő alatt apró darabokra vágjuk a szalonnát és a fokhagymát, és egy edényben egy evőkanál ecetet hozzáadva, megpirítjuk.
A salátát is apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma-szalonna keverékhez.
Ráöntjük a maradék ecetet, és hagyjuk, hogy a saláta is egy kissé megpiruljon.
Ezután rátöltünk 4-5 pohár vizet, valamint a tejet és megfőzzük.
Végül a levest levesszük a tűzről és rászórjuk az apróra vágott kaprot, és megvastagítjuk a tejföllel felvert tojással.
0 hozzászólás