Erdélyi salátaleves hozzávalók:

4-5 szép fej saláta

4-5 gerezd fokhagyma

1 szelet füstölt szalonna

2-3 evőkanál ecet

1½ forralt édes tej

2 tojás

3-4 evőkanál tejföl

1 köteg zöldkapor

Erdélyi salátaleves elkészítése:

A salátát jól megmossuk, és 5-10 percig főzzük.

Egy szűrővel kiszedjük és lecsöpögtetjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ez idő alatt apró darabokra vágjuk a szalonnát és a fokhagymát, és egy edényben egy evőkanál ecetet hozzáadva, megpirítjuk.

A salátát is apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma-szalonna keverékhez.

Ráöntjük a maradék ecetet, és hagyjuk, hogy a saláta is egy kissé megpiruljon.

Ezután rátöltünk 4-5 pohár vizet, valamint a tejet és megfőzzük.

Végül a levest levesszük a tűzről és rászórjuk az apróra vágott kaprot, és megvastagítjuk a tejföllel felvert tojással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc