Erőleves hozzávalók:

5-6 személyre:

1 kg marhacsont

25 dkg darált marhahús

1 tojásfehérje

1 kiskanálnyi paradicsompüré

30 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

10 dkg zellerborssó

Erőleves elkészítése:

A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hidegvízzel.

Tegyük bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózzuk meg, s tegyük fel főni. Igen lassú tűzön főzzük 2-3 órán át.

(A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarjuk, vegyük ki és tegyük félre, miután megpuhult.)

A levest végül húzzuk le a tűzről, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szűrjük át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc