Eszpresszó szelet hozzávalók:

250 g vaj

180 g cukor

2 csomag vaníliás cukor

4 tojás

250 g liszt

1 teáskanál sütőpor

2 dl frissen készített eszpresszó kávé

100 g apró kockákra darabolt étcsokoládé

100 g darált mogyoró

Öntet

200 g porcukor

4 evőkanál eszpresszó kávé

2 evőkanál kávé vagy mokkalikőr

Eszpresszó szelet elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kávét és a darált mogyorót, és jól átkeverjük.

Utoljára beletesszük a csokoládédarabkákat, gyorsan megkeverjük. A tésztát kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és 180-200°C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük.

A porcukrot a kávéval és a likőrrel simára keverjük. A már megsült és langyosra kihűlt tésztára öntjük. Kb. 20 szeletre vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc