Eszterházi gulyás hozzávalók:
75 dkg pörköltnek való marhahús
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg póréhagyma
20 dkg felkockázott hagyma
2 babérlevél
5 dkg zsiradék
7,5 dl húsleves
só, bors
fél citrom reszelt héja
2 evőkanálnyi kapribogyó
1 dkg vaj
2 dl tejföl
Eszterházi gulyás elkészítése:
A megtisztított zöldséget vékony csíkokra vágjuk.
A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségek 2/3-át, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.
A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk.
A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük.
Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk.
Köretként leginkább a szalvétagombóc illik hozzá.
0 hozzászólás