Eszterházi gulyás hozzávalók:

75 dkg pörköltnek való marhahús

20 dkg sárgarépa

20 dkg zeller

20 dkg póréhagyma

20 dkg felkockázott hagyma

2 babérlevél

5 dkg zsiradék

7,5 dl húsleves

só, bors

fél citrom reszelt héja

2 evőkanálnyi kapribogyó

1 dkg vaj

2 dl tejföl

Eszterházi gulyás elkészítése:

A megtisztított zöldséget vékony csíkokra vágjuk.

A zsiradékot nagyon felhevítjük, s megpirítjuk rajta a húst, majd rátesszük a hagymát, a babérlevelet, a zöldségek 2/3-át, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt puhára pároljuk.

A maradék zöldségcsíkokat 1 dkg vajon megpároljuk.

A gulyást sóval, borssal, citromhéjjal, kaprival ízesítjük.

Belekeverjük a tejfölt, egyszer összerottyantjuk, és a párolt zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk.

Köretként leginkább a szalvétagombóc illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc