Fagyi szelet hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
6 tojás
6 dkg porcukor
6 dkg liszt
3 kanál kakaópor
fél tábla étcsoki
5 dkg darált dió
2 kanál víz
1csg sütőpor
Krém a tésztára:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 dl tej
1 csg vaníliás puding
A krémre:
3 tojás fehérje
15 dkg cukor
reszelt csokoládé
Fagyi szelet elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverem. A két masszát óvatosan összekeverem és a sütőporos diós reszelt csokis kakaós lisztet hozzákeverem.
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Infó: 24×22-es a tepsiméret.
A pudingot a tejben a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.
A margarint a porcukorral habos krémmé keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem, s a már kihűlt tésztára simítom.
A tojás fehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem és a krém tetejére teszem, majd reszelt csokival diszítem.
Vékony szeletekre vágjuk, mert elég laktató süti!
0 hozzászólás