Fagyi szelet hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

6 tojás

6 dkg porcukor

dkg liszt

3 kanál kakaópor

fél tábla étcsoki

5 dkg darált dió

2 kanál víz

1csg sütőpor

 

Krém a tésztára:

20 dkg porcukor

25 dkg margarin

2 dl tej

1 csg vaníliás puding

 

A krémre:

3 tojás fehérje

15 dkg cukor

reszelt csokoládé

Fagyi szelet elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverem. A két masszát óvatosan összekeverem és a sütőporos diós reszelt csokis kakaós lisztet hozzákeverem.

Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm. Infó: 24×22-es a tepsiméret.

A pudingot a tejben a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.

A margarint a porcukorral habos krémmé keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem, s a már kihűlt tésztára simítom.

A tojás fehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem és a krém tetejére teszem, majd reszelt csokival diszítem.

Vékony szeletekre vágjuk, mert elég laktató süti!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc