Fahéjas almalekvár hozzávalók:
1800 gr megtisztított alma
300 ml víz
800 gr cukor
őrölt fahéj
3 aszpirin
Fahéjas almalekvár elkészítése:
A meghámozott és kimagvalt almákat nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az almákat egy tálba helyezzük 300 ml vízzel.
Miután 5 percig főztük megkavarjuk és lefedjük. Majd ismét egy fakanállal megkavarjuk és ismét lefedjük.
Újabb 15 perc után ismét megkavarjuk, beletettük a cukrot és jól megkavarjuk. 5 perc forrás után hozzáadjuk a fahéjat és még hagyjuk 5 percet forrni.
Hozzáadjuk az összetört aszpirint és meg hagyjuk 5 percet forrni majd lezárjuk a tüzet.
2,2 l lekvárt kapunk azaz 5 befőttes üveget.
A receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás