Fahéjas almás rizspuding hozzávalók:

1 kg tej
250 g rizs
3-4 alma
fahéj
3 csomag vaníliás cukor
2 kanál mondamin

Fahéjas almás rizspuding elkészítése:

Forrald fel a tejet a vaníliás cukorral és készítsd elő a rizst.

Tedd bele a megmosott rizst és főzd lassú tűzön, közben néha kavargasd meg. Amikor elkészült tedd bele a tejben felolvasztott mondamint.

A kész rizs legyen puha, mert még bekerül a sütőbe.

Reszeld le az almát és párold meg enyhén. Egy jénai tálat vajazz ki és szórj meg zsemlemorzsával. Tegyél bele egy réteg rizst, hintsd meg fahéjjal, tegyél rá egy réteg almát, arra is kerüljön fahéj, majd takard be a maradék rizzsel.

Tedd be a sütőbe maximum egy fél órára.

Miután kivetted a sütőből hintsd meg fahéjjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc