Fahéjas bab hozzávalók:
500 g fehér nagyszemű bab
2 hagyma
1 kg paradicsom
3 sárgarépa
1 csípős paprika
1 szál gyömbér
1 nagy köteg petrezselyem
olaj
1 kiskanál cukor
só
bors
2 kiskanál fahéj
Fahéjas bab elkészítése:
Puhulni tesszük a babot estére. Ha megfőtt leszűrjük, a folyadékot később felhasználjuk. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát is kockára vágjuk és kicsit pároljuk a csípőssel. Hozzáadjuk a petrezselymet, összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a fahéjat. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a répát karikára vágva, a babot és a csombort, összekeverjük ls kóstoljuk. Hozzáadunk 100-150 ml vizet amiben a bab főtt. Az egészít hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben tartjuk kb. 40 percet.
A fahéjas bab receptet Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás