Fahéjas-diós meggyes rétes hozzávalók:

2 rúdhoz

rétes tészta

28 dkg meggy

10 dkg méz

8 dkg dió

Fahéjas-diós meggyes rétes elkészítése:

28 dkg kimagozott és kettéválasztott meggyről öntsük le a levét, és keverjünk hozzá 10 dkg mézet, valamint fél mokkáskanál őrölt fahéjat. 8 dkg diót daráljunk le, és a felét keverjük a meggyhez.

A másik felét hintsük egyenletesen az olajjal megkent rétestésztára.

Ezt követően szórjuk rá a meggyet, szemenként elosztva. Télen használhatunk gyorsfagyasztott vagy konzervált meggyet is.

Mivel a meggybefőtt édes, ezért az előírt mennyiségű méz felét adjuk csak hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc