Falunapi csorbaleves hozzávalók:

1 kg sertéscomb

40 dkg füstölt comb

1 kg mirelit leveszöldség

1 üveg zöldbab

0,5 kg szárazbab

1 kis fej karfiol

1 üveg zöldborsó

1 kis fej káposzta

2 doboz 0,5 literes tejföl

10 dkg liszt

2 darab citrom

1 csokor friss kapor

szerecsendió

4 kocka húsleveskocka

1 jó nagy fej hagyma

2 zellerlevél

2 lestyánlevél

2 petrezselyemlevél

1 egész zöldpaprika

3 liter víz

Falunapi csorbaleves elkészítése:

A bográcsban feltesszük főni a vizet, beletesszük a húsleveskockát, az apró kockára vágott combot és füstölt húst, majd beletesszük a zöldpaprikát egészben.

Mikor a hús ¾ -ig megfőtt, elkezdjük a zöldségeket belerakni: mirelit leveszöldség, zöldbab, előfőzött szárazbab, rózsáira szedett karfiol, 0,5 cm csíkokra szeletelt káposzta, apróra vágott hagyma, zöldborsó, a zöldséglevelek.

Mikor a zöldségek megfőnek, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest besűrítjük egy kicsit.

Ha felforrt, levesszük a tűzről, és apróra vágott kaporral, a citrom levével, reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük.

Ha a csorba leves főzés közben vizet igényel, felöntjük a hiányzó mennyiséggel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc