Farsangi boros pecsenye hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
2 zsemle
3 dl fehérbor
10 dkg gomba
10-10 dkg sárga- és fehérrépa
5 dkg zeller
1 tojás
1 tojássárgája
1 dl paradicsomlé
1-2 evőkanál olaj
egy csokor petrezselyem
őrölt szegfűbors
őrölt fehér bors

Farsangi boros pecsenye elkészítése:

Először is a gombát vágjuk szeletekre és pároljuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk fel és pároljuk meg. Ezután a zsemléket áztassuk be a fehérborba, majd nyomkodjuk ki, és keverjük össze a párolt gombával és zöldségekkel valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Az így kapott keveréket ledaráljuk, majd keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást. Ízlés szerint fűszerezzük szegfűborssal, borssal, sóval, majd alaposan keverjük össze.

A húst vágjuk négy nagy szeletre, és klopfoljuk ki őket, a tölteléket osszuk el  rajtuk, majd göngyöljük fel a szeleteket a töltelékkel együtt. Kevés forró olajban pirosra sütjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet valamint a bort, és puhára pároljuk.

Párolt zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc