Farsangi boros pecsenye hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
2 zsemle
3 dl fehérbor
10 dkg gomba
10-10 dkg sárga- és fehérrépa
5 dkg zeller
1 tojás
1 tojássárgája
1 dl paradicsomlé
1-2 evőkanál olaj
egy csokor petrezselyem
őrölt szegfűbors
őrölt fehér bors
só
Farsangi boros pecsenye elkészítése:
Először is a gombát vágjuk szeletekre és pároljuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk fel és pároljuk meg. Ezután a zsemléket áztassuk be a fehérborba, majd nyomkodjuk ki, és keverjük össze a párolt gombával és zöldségekkel valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Az így kapott keveréket ledaráljuk, majd keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást. Ízlés szerint fűszerezzük szegfűborssal, borssal, sóval, majd alaposan keverjük össze.
A húst vágjuk négy nagy szeletre, és klopfoljuk ki őket, a tölteléket osszuk el rajtuk, majd göngyöljük fel a szeleteket a töltelékkel együtt. Kevés forró olajban pirosra sütjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet valamint a bort, és puhára pároljuk.
Párolt zöldséggel vagy rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás