Fasírozott hering vagy makréla hozzávalók:

2 db hering (vagy makréla)

1 db tojás

2 szelet kenyér bele

1 fej hagyma

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1 evőkanál apróra vágott kapor

2 evőkanál olaj

zsemlemorzsa

Fasírozott hering vagy makréla elkészítése:

A heringet megmossuk, a hasánál felvágjuk, és 5-6 órára langyos vízbe tesszük.

Ezután kivesszük a vízből, eltávolítjuk a bőrét és a csontokat, majd a hagymával és a beáztatott és lecsöpögtetett kenyérbéllel együtt ledaráljuk.

A darált halhúst a tojással és a leveles zöldséggel elvegyítjük, és kis fasírtokat formálunk belőle. Végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc