Fasírt babból hozzávalók:

1 bögre fehér szemű bab

1 vízben áztatott zsemle

liszt vagy zsemlemorzsa

olaj

aprított zöldpetrezselyem

Fasírt babból elkészítése:

A babot még előző nap be kell áztatni. Sós vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük, összekeverjük a feldarabolt vizes zsemlével és a felvert tojással.

A kapott masszát ujjnyi vastag lappá nyújtjuk egy liszttel megszórt deszkán, pohárral kerek formákat szaggatunk és megforgatjuk őket lisztben.

A fasírtok mindkét oldalát forró olajban ropogósra sütjük, ezután megszórjuk őket a vágott petrezselyemzölddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc