Fasírt fehér szószban hozzávalók:
egy zsemle
50 g füstölt sonka
2 szál zöldpetrezselyem
2 szál bazsalikom
500 g darált hús
5 tojás
só, bors
2 evőkanál vaj
100 g sárgarépa
150 g káposzta
200 g sajt
500 ml tej
citromlé
darált szerecsendió
Fasírt fehér szószban elkészítése:
A vízbe áztatott és kicsavart kenyeret összekeverjük a zöldfűszerekkel, a hússal és a két tojással. Apró gombócokat formálunk a keverékből és kisütjük őket.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és leforrázzuk sós vízzel. A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tejjel és 3 tojással.
A mártást feltesszük a tűzhelyre, és állandóan kavargatjuk. Nem hagyjuk főni. Hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, borssal, citromlével és a szerecsendióval fűszerezzük.
A fasírtot a mártással és burgonyapürével tálaljuk.
0 hozzászólás