Fasírtocskák gombás bormártásban hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg darált hús

1 szikkadt zsemle

1 kis fej hagyma

10 dkg póréhagyma

10 dkg sárgarépa

40 dkg sampinyon gomba

1 csokor petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

2 csipet szárított kakukkfű

1 csipet majoranna vagy oregano

1 tojás

só, bors

1 evőkanál margarin

2 evőkanál olaj

2 dkg finomliszt

2,5 dl száraz fehérbor

1 zöldségleveskocka

1 dl tejszín

Fasírtocskák gombás bormártásban elkészítése:

Áztasd be a zsemlét langyos vízbe.

Tisztítjuk meg a zöldségeket, vágd a hagymát apró kockákra, a pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselymet pedig finomra.

Add a darált húshoz a kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, a hagymát, a kakukkfüvet, majorannát, tojást, ízlés szerint sót, borsot, dolgozd össze, majd formálj belőle 20-24 kis gombócot.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a margarint és az olajat. Tedd bele a fasírtocskákat, süsd aranybarnára, majd szedd ki őket tányérra.

A serpenyőbe dobd bele a pórét, sárgarépát és a gombát, majd pirítsd 4-5 percig.

Szórd meg a liszttel, öntsd fel 2,5 dl vízzel és a borral, tördeld bele a leveskockát, és főzd fedő alatt 5-6 percig. Add hozzá a tejszínt, tedd bele a fasírtocskákat, forrald össze, végül szórd meg a maradék petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc