Fehér burgonya hozzávalók:

6 közepes burgonya

1 fej fokhagyma

1 csésze olaj

bors, só

paprika

egy teáskanál citromlé

Fehér burgonya elkészítése:

Főzd meg a burgonyákat héjukban, sós vízben.

Közben készítsd el a fokhagymaszószt: a zúzott fokhagymát keverd olajjal, lassanként, mint a majonéznél, hogy ne csapódjon ki. A végén adj hozzá sót és citromlevet.

Hámozd meg a főtt burgonyát és vágd vékonyabb karikákra.

Önts egy kis olajat egy serpenyő aljára, és helyezd bele rétegesen a burgonyakarikákat.

Önts a rétegek közé fokhagymaszószt és fűszerezd borssal.

Az utolsó rétegre tegyél több szószt és csak paprikát szórj rá.

Tedd sütőbe 20 percre.

Tálalhatod rántott hallal vagy főtt csirkehússal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc