Fehér burgonya hozzávalók:
6 közepes burgonya
1 fej fokhagyma
1 csésze olaj
bors, só
paprika
egy teáskanál citromlé
Fehér burgonya elkészítése:
Főzd meg a burgonyákat héjukban, sós vízben.
Közben készítsd el a fokhagymaszószt: a zúzott fokhagymát keverd olajjal, lassanként, mint a majonéznél, hogy ne csapódjon ki. A végén adj hozzá sót és citromlevet.
Hámozd meg a főtt burgonyát és vágd vékonyabb karikákra.
Önts egy kis olajat egy serpenyő aljára, és helyezd bele rétegesen a burgonyakarikákat.
Önts a rétegek közé fokhagymaszószt és fűszerezd borssal.
Az utolsó rétegre tegyél több szószt és csak paprikát szórj rá.
Tedd sütőbe 20 percre.
Tálalhatod rántott hallal vagy főtt csirkehússal is.
0 hozzászólás