Fehér diós-ribiszkés torta hozzávalók:
Lap
5 tojás
200 g cukor
1 tasak vanília cukor
40 g őrölt dió
120 g liszt
100 g ételkeményítő
70 g étcsoki
80 g olvasztott vaj
Krém
650 g tehén túró
150 g piros ribiszke
150 g cukor
15 g zselatin
125 ml tejszín
Más
500 ml tejszín
40 g cukor
50 g fehér reszelt csoki
1 kiskanál őrölt pisztácia
piros ribiszke fürtök
Fehér diós-ribiszkés torta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojássárgákat 5 evőkanál forró vízzel, cukorral és vanília cukorral felverjük. Hozzáadjuk a diót, lisztet és keményítőt, majd az olvasztott étcsokit és a vajat, végül pedig a habosra vert tojásfehérjét. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a keveréket. 30-35 percre betesszük a sütőbe, miután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
Krém: megmossuk a ribiszkét és leszedjük a bogyókat a szárról. 65 ml vizet cukorral felteszünk főni, hozzáadjuk a ribiszkét és kb 1 percig főzzük a szirupban. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a krémhez. A turót kikavarjuk 80 g porcukorral. Megpuhítjuk és feloldjuk a zselatint, majd a gyümölccsel együtt ezt is hozzáadjuk a turókrémhez. A felvert tejszínhabot szintén hozzákavarjuk a krémhez. A tortalapra teszünk egy gyűrűt. Az első lapon elkenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, s azon elkenjük a krém másik felét. Rátesszük a harmadik lapot és 3 órára hidegre tesszük.
Dekor: a tejszínt cukorral felverjük. Bevonjuk vele a tortát, majd reszelt csokival, pisztáciával és ribiszkével díszitjük.
A fehér diós-ribiszkés torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás