Fehér kalács hozzávalók:

12 tojásfehérje

200 g liszt

200 g porcukor

50 g olvasztott margarin

1 sütőpor

vanilia

50 g vágott dió

50 g mazsola

50 g török csemege

Fehér kalács elkészítése:

Felverjük a tojásfehérjét, lassan keverve hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliát. Még verjük a fehérjét pár percig, amíg hozzátapad a habverőhöz.

Hozzákeverjük a megolvasztott és kihült margarint, valamint a a lisztet, s ezután a sütőport.

Végül belekeverjük a diót, a mazsolát és a török csemegét.

Beleöntjük egy kivajazott kenyérformába és 35 percig sütjük.

Ha elkészült a kenyér, megszórjuk a tetejét porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc