Fehér szósszal töltött burgonya hozzávalók:
4 db nagy burgonya (1 kg)
4 púpozott evőkanál tehéntúró
1 szelet kenyér
1 tojás
1 evőkanál vaj
só
Szósz
1 púpozott evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál vaj
2 púpozott evőkanál sajt
1 csésze tej
Fehér szósszal töltött burgonya elkészítése:
Főzd meg a krumplit enyhén sós vízben. Miután kihűlt, vágd félbe hosszában (ha szeretnéd hámozd meg), majd távolítsd el a belsejének egy részét.
Keverd el egy tálban a kenyérbelet a tehéntúróval, tojással, olvadt vajjal és késhegynyi sóval. Ezzel töltsd meg a félbevágott burgonyákat, és tedd őket egy kivajazott tepsibe.
A fentebb felsorolt hozzávalókból készíts fehér szószt. Öntsd rá a burgonyára, reszelj sajtot a tetejére, és tedd sütőbe 20 percig.
0 hozzászólás