Fehér szósszal töltött burgonya hozzávalók:

4 db nagy burgonya (1 kg)

4 púpozott evőkanál tehéntúró

1 szelet kenyér

1 tojás

1 evőkanál vaj

Szósz

1 púpozott evőkanál liszt

1 púpozott evőkanál vaj

2 púpozott evőkanál sajt

1 csésze tej

Fehér szósszal töltött burgonya elkészítése:

Főzd meg a krumplit enyhén sós vízben. Miután kihűlt, vágd félbe hosszában (ha szeretnéd hámozd meg), majd távolítsd el a belsejének egy részét.

Keverd el egy tálban a kenyérbelet a tehéntúróval, tojással, olvadt vajjal és késhegynyi sóval. Ezzel töltsd meg a félbevágott burgonyákat, és tedd őket egy kivajazott tepsibe.

A fentebb felsorolt hozzávalókból készíts fehér szószt. Öntsd rá a burgonyára, reszelj sajtot a tetejére, és tedd sütőbe 20 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 105 perc