Fehér szószos tyúk hozzávalók:

fél tyúk

1 répa

1 zeller

3 kanál liszt

3 kanál vaj

bors

Fehér szószos tyúk elkészítése:

Pucold meg a tyúkot, mosd meg többször is, majd tedd oda főni néhány órára. Mikor már félig megfőtt, add hozzá a megtisztított zöldségeket, illetve a sót.

Amikor a hús megfőtt, vedd le a tűzről és készítsd el a fehér szószt.

Pirítsd meg a lisztet egy kevés vajban, öntsd rá a húslevet és kavard jól meg. Amikor a massza kezd hasonlítani a tejfölhöz, vedd alacsonyra a tüzet, hagyd még főni körülbelül 15 percet és néha ne felejtsd el megkavarni.

Add hozzá a húsdarabokat, azután fűszerezd meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc