Fekete erdő muffin hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
2 ½ teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj/margarin
2,2 dl kefír
Díszítés
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint
12 szem meggy
csokoládés tortadara
Fekete erdő muffin elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt.
A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.
Felverjük a tejszínt a cukorral.
A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.
0 hozzászólás