Fekete erdő muffin hozzávalók:

20 dkg meggybefőtt

26 dkg liszt

½ teáskanál szódabikarbóna

2 ½ teáskanál sütőpor

3-4 evőkanál kakaópor

4-5 evőkanál csokoládés tortadara

2 tojás

12 dkg cukor

12,5 dkg puha vaj/margarin

2,2 dl kefír

Díszítés

6 evőkanál meggylé

2 dl tejszín

cukor ízlés szerint

12 szem meggy

csokoládés tortadara

Fekete erdő muffin elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.

A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt.

A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.

A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.

Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.

Felverjük a tejszínt a cukorral.

A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc