Fekete-fehér csavart kifli hozzávalók:
400 g liszt (650-es)
5 evőkanál kukoricaliszt
1 tojás
250 ml tej
1 kocka friss élesztő
1 evőkanál cukor
5 evőkanál olívaolaj
tengeri só
fekete és fehér szezámmag
Fekete-fehér csavart kifli elkészítése:
Tedd egy tálba az élesztőt és a cukrot. Habverővel keverd össze, amíg folyékony nem lesz.
Ezután add hozzá a langyos tejet, és hagyd pihenni 10 percig.
Ezt követően add hozzá az olívaolajat, 1 teáskanál sót, a kukoricalisztet és a tojássárgáját (a fehérje kell a bekenéshez).
Fokozatosan add hozzá a lisztet is, amíg egy formázható és nem ragadós tésztát kapsz (más típusú liszt esetén változik a mennyiség).
Tedd a tésztát egy oljjal kikent edénybe, és hagyd kelni 1 órát.
Borítsd ki a tésztát a lisztezett nyújtódeszkára, és válaszd szét 20 egyenlő darabba. Mindegyikből nyújts henger alakot. A méretet kedved szerint válaszd.
A rudakat tekerd össze kettessével és helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A megmaradt tojásfehérjét verd fel 1 evőkanál hideg vízzel. Minden kiflit kenj be vele, majd szórd meg durva sóval és szezámmaggal.
A fekete-fehér csavart kiflit felszolgálhatod uzsonnának vagy italok mellé.
0 hozzászólás